Woensdag 25 september zetten de leerlingen van het Zuyderzee Lyceum zich de hele dag in voor Edukans. De school heeft in 2019 meerdere actie georganiseerd met als doel €10.000 euro op te halen aan het einde van het jaar. Het ingezamelde geld komt ten goede aan onderwijsprojecten in het land Malawi.

De leerlingen van het junior Lyceum stappen woensdag om 8.30 uur op de fiets en gaan met zijn allen tot 17.00 uur non-stop spinnen in de kantine van het junior Lyceum. De kantine van het senior Lyceum wordt omgetoverd tot een waar voetbalveld, waarin fanatiek gestreden wordt om de meeste doelpunten. Daarnaast zijn er die dag leuke prijzen te winnen en overheerlijke hamburgers te koop. Alles om het doel van €10.000 euro te gaan halen.

Op reis
Leerlingen Lieke Geschiere, Ids Dalstra en Docent Anko Bos zijn namens het Zuyderzee Lyceum Emmeloord afgelopen maart als ambassadeurs en ambassadrice voor Edukans afgereisd naar Malawi. Lieke ging daar samen met Malawische leerlingen onder andere in gesprek over ‘life skills’, zoals het bespreekbaar maken van seksualiteit, HIV/aids en gelijke rechten tussen mannen en vrouwen. Anko heeft met docenten uit Malawi gewerkt aan activerende didactiek, gezamenlijke lesvoorbereidingen en het geven en ontvangen van feedback.

Over Edukans
Edukans is een organisatie die zich inzet voor onderwijs in arme landen. Zij richten zich op kwalitatief goed onderwijs mét baangarantie, ook in gebieden die zijn getroffen door rampen. Zij richten zich op jongens, maar in het bijzonder op het creëren van ontwikkelmogelijkheden voor meisjes.

Voor meer informatie over deze actie of een donatie achterlaten? Kijk dan op: https://zuyderzee-emmeloord.inactievooredukans.nl/