Donderdag 17 oktober houdt Caleido tussen 16.30 – 17.30 uur open huis voor omwonenden en andere geïnteresseerden. Docenten en leerlingen zijn aanwezig om te vertellen over de school en vragen te beantwoorden. Aanmelden is niet nodig, de koffie staat klaar.

Voor de zomervakantie hebben de naaste buren de gelegenheid gehad om kennis te maken en vragen te stellen naar aanleiding van de komst van Caleido vanuit Balk naar Lemmer. De school is begin september gestart in het gebouw van de Dam aan Lennastraat 14. De bijeenkomst werd destijds zeer goed bezocht en is erg positief ontvangen door de buurtbewoners. Er is afgesproken hier een vervolg aan te geven.

Over Caleido
Caleido is een internationale schakelklas met twee locaties. In Lemmer en Emmeloord wordt les gegeven aan anderstalige jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar uit de gemeenten De Fryske Marren, Noordoostpolder en aangrenzende gemeenten. De leerlingen krijgen er vooral heel veel Nederlands, maar ook andere vakken gericht op uitstroom naar het regulier onderwijs. Caleido is onderdeel van VariO onderwijsgroep.