Elk jaar organiseren de sectie Nederlands en de mediatheek van het Zuyderzee Lyceum een bezoek van een bekende schrijver of schrijfster. Dit jaar de eer aan jeugdboekenschrijfster Maren Stoffels. Met interessante lezingen over een aantal van haar werken was zij een inspiratie voor de tweedeklassers van het Zuyderzee Lyceum. Als welkom voor Maren hebben alle leerlingen in groepjes een boek van haar gelezen en hier een pakkende trailer voor gemaakt.

Lezen is leuk
‘Als docenten Nederlands vinden wij lezen erg belangrijk. Het verrijkt je wereld, vergroot je woordenschat, het is goed voor emotionele ontwikkeling en je leert anderen begrijpen door middel van een verhaal. Niet iedereen vindt het lezen echter even leuk. Om lezen leuker en aantrekkelijker te maken, zowel binnen als buiten de les, laten wij de leerlingen in groepjes lezen en een verwerkingsopdracht maken. We merken dat dit echt motiverend werkt’, vertelt één van de docenten Nederlands.

Dat de leerlingen enthousiast waren bleek uit de vele vragen die aan Maren werden gesteld. Zo wilden de leerlingen weten op welk boek ze het meest trots is, hoe lang het duurt om een boek te schrijven en of ze de verhalen uit het boek ook zelf heeft meegemaakt. Een geslaagd bezoek! De eerste boeken, waaronder haar nieuwste boek ‘Room service’, zijn inmiddels gereserveerd bij de mediatheek.