Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen

Het is gebleken dat het aantal coronabesmettingen op scholen (landelijk) snel toeneemt. Het kabinet geeft daarom het dringende advies om vanaf maandag op alle middelbare scholen in Nederland mondkapjes te dragen. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM, de overheid en de VO-raad en nemen daarom dit dringende advies over.

Dit betekent dat wij al onze leerlingen en ons personeel verzoeken om vanaf maandag een mondkapje mee te nemen en te dragen bij het betreden van de school. Het is geen verplichting en mondkapjes zijn uiteraard niet hét middel tegen corona, maar kunnen wel bijdragen aan het voorkomen van besmettingen

Wanneer een mondkapje dragen?
Het advies geldt alleen in situaties waar leerlingen geen 1,5 meter afstand kunnen houden van het personeel, zoals in de gangen van de locaties. Het mondkapje hoeft niet gedragen te worden tijdens de les of in de aula tijdens de pauzes.

Uiteraard blijven de standaard richtlijnen van kracht. Het dragen van mondkapjes is nadrukkelijk een aanvulling op de basisregels en geen vervanging daarvan. Het blijft dus van belang om afstand te houden, handen te ontsmetten, in de ellenboog te hoesten en thuis te blijven bij klachten.

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de betreffende locatiedirecteur. Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking.

Download hier de poster 

College van Bestuur en directie
VariO Onderwijsgroep