Dinsdag 15 december heeft Mark Rutte aangekondigd dat vanaf woensdag 16 december tot maandag 18 januari a.s. alle scholen in Nederland moeten sluiten in verband met het toenemende aantal coronabesmettingen. Dit betekent dat wij binnen alle locaties van VariO Onderwijsgroep vanaf 4 januari a.s. overgaan op het geven van online lessen.

De komende drie dagen
Om onze medewerkers de tijd te geven zich voor te bereiden op de periode na de vakantie zijn alle leerlingen woensdag en donderdag vrij van lessen. Op vrijdag gaan de geplande kerstactiviteiten online wel door om zo met de leerlingen en de mentor het jaar af te kunnen sluiten om daarna officieel de kerstvakantie in te luiden.

Vanaf 4 januari
Op maandag 4 januari a.s. verwachten wij alle leerlingen online in de lessen te zien. We blijven het basisrooster volgen. De lessen bestaan uit een instructiedeel van 20 tot 25 minuten door de docent, waarna de leerlingen zelfstandig aan de slag gaan en de gelegenheid hebben om vragen te stellen. We begrijpen uiteraard dat dit van iedereen de nodige concentratie gaat vragen.

Examenleerlingen
De leerlingen die in het examenjaar zitten krijgen les op school, volgens het normale rooster.

Leerlingen die thuis geen lessen kunnen volgen
Leerlingen voor wie het door omstandigheden niet mogelijk is om thuis de online lessen te volgen, doen dit op school. De leerlingen op wie dit van toepassing is worden door de mentor/zorgcoördinator benaderd om afspraken te maken.

Bereikbaarheid
Vanaf vrijdagmiddag 18 december t/m zondag 3 januari a.s. zijn alle locaties gesloten. Bij zeer dringende situaties zijn wij bereikbaar op ons noodnummer, te bereiken via het nummer van de leerlingenadministratie  of via de mail. Vanaf 4 januari a.s. zijn wij vanaf 08.00 uur weer telefonisch bereikbaar.

Doorgeven van besmettingen
Blijft u t/m vrijdag 18 december wel doorgeven of uw zoon/dochter getest gaat worden, dan wel een positieve testuitslag heeft gekregen. Op deze manier kunnen wij medeleerlingen en docenten op de hoogte houden of aangeven dat ze wellicht in quarantaine moeten. Hetzelfde geldt weer vanaf maandag 4 januari.

Wij blijven u uiteraard op de hoogte houden van eventuele veranderingen in de situatie. Houd ook altijd onze websites en social mediakanalen in de gaten voor nieuws en/of mededelingen. Voor eventuele vragen kunt u t/m vrijdag terecht bij <invullen>.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een goede en gezonde jaarwisseling.

 

Met vriendelijke groet,

College van bestuur en directie